دسته بندی
9 دلیل اصلی جوش آوردن خودرو
9 دلیل اصلی جوش آوردن خودرو

17 دی 1402

در این مقاله به بررسی علل جوش آوردن خودرو و پیش گیری از آن پرداخته شده است. اگر شما نیز این تجربه را دارید پیشنهاد ما مطالعه این مقاله می باشد. 


جوش آوردن خودرو چیست و چه نشانه هایی دارد؟

جوش آمدن خودرو همواره به عنوان یکی از چالش های مرسوم در خودروها به خصوص در فصل تابستان در نظ گرفته می شود. منظور از جوش آمدن خودرو، رسیدن آب رادیاتور به دمای جوش و به دنبال آن افزایش دمای بیش از حد موتور می باشد. لازم به ذکر است جوش آوردن ودرو میتواند با وارد شدن ضرر های جبران ناپذیر و تحمیل هزینه های گزاف به خودرو همراه باشد.

 

نشانه های جوش آوردن خودرو چیست؟

داغ شدن کاپوت و بالارفتن آمپر خودرو به میزان بیش از حد مجاز

یکی از نشانه های جوش آوردن خودرو داغ شدن کاپوت خودرو افزایش دمای کاپوت ناشی از بالا رفتن حرارت آب موجود در رادیاتور خودرو می باشد که این موضوع می تواند به عنوان یک راهنمای مناسب جهت پیشگیری از وارد آندن آسیب های احتمالی به موتور خودرو در نظر گرفته شود.

شنیده شدن صدای ناهنجار از موتور خودرو

اگر چه این نشانه می تواند مربوط به خرابی بخش های مختلفی از خودرو باشد، اما همچنان می توانید این نشانه را به عنوان یکی از علائم اصلی جوش آوردن خودرو در نظر گرفته شود.

خارج شدن بخار از کاپوت

خروج بخار از کاپوت نشانه ای بارز از جوش آوردن خودروی شما می باشد، همچنین پس از مشاهده این نشانه تحت هیچ شرایطی موتور را خاموش نکنید اما بایستی خودرو را متوقف نمایید.

جوش آوردن خودرو چه عوارضی دارد؟

دانستن اینکه جوش آوردن خودرو چه خطرات و صدماتی به خودرو وارد می نماید میتواند موجب پیشگیری از بسیاری هزینه های ناخواسته به رانندگان گردد. در ادامه به برخی از عوارض جوش آوردن خودرو خواهیم پرداخت.

آسیب رسیدن به واشر سرسیلندر

ترک خودرن بلوک سرسیلندر

سوختگی یاتاقان ها

وارد آمدن آسیب جدی به سوپاپ ها

از کار افتادن کامل موتور (در صورت خاموش نمودن موتور)

علل جوش آوردن خودرو چیست؟

“دلایل جوش آوردن خودرو چیست؟" پاسخ به این سوال می تواند شما را از تحمیل هزینه های گزاف پس از این اتفاق مصون نماید. در ادامه به علت های جوش آوردن خودرو اشاره شده است.

خرابی رادیاتور

خرابی رادیاتور شامل شکستن، ترک خوردن و کج شدگی پره های رادیاتور و به طور کلی هر عاملی که کاهش راندمان رادیاتور را به همراه داشته باشد، موجب می گردد تا مایع درون رادیاتور خنگ نشود  و منجر به جوش آوردن خودروی شما می گردد.

 

مشکل در خرابی فن رادیاتور

عدم کارکرد صحیح و به موقع فن رادیاتور به عنوان یکی از قطعات اصلی سیستم خنک کننده می تواند با عدم هدایت هوا به سمت رادیاتور، خنک شدن مایع درون رادیاتور را با اختلال رو به رو نماید که در نتیجه منجر به جوش آوردن خودرو می گردد.

گرفتگی در مسیر حرکت آب

وجود ذرات ریز، گرد و غبار، باقی مانده لوله های فرسوده، رسوب آب منجر به گرفتگی مسیر حرکت آب می گردد و سبب می گردد تا گردش مایع درون رادیات و در نتیجه خنک شدن آن با اختلال مواجه شود که این موضوع می تواند موجب جوش آوردن خودروی شما گردد.

استفاده از مایعات رادیات با کیفیت نامناسب

استفاده از مایعات با کیفیت نامناسب و دمای جوش پایین سبب میگردد تا پس از گردش مختصر درون رادیاتور به جوش آمده و در نیتجه موتور خنک نمی شود و به جوش می آید.

 

حجم کمتر و یا بیشتر از حد مجاز

کمتر و یا بیشتر بودن حجم مایع رادیات می تواند راندمان رادیات را با اختلال موجه سازد. از این رو توصیه می شود در هنگام پر کردن رادیات از مایع رادیات، به علائم و خطوط هشدار توجه نمایید.

نشتی در سیستم خنک کننده

نشتی در سیستم خنک کدده از جمله رادیات آب، می تواند با عث کم شدن حجم مایع مایع خنک کننده گردد.

خرابی واتر پمپ

به گردش در آوردن آب درون رادیات از وظایف واتر پمپ می باشد، از این رو هر گونه خرابی و اختلال در واتر پمپ میتواند با جوش آوردن خودرو همراه باشد.

خرابی ترموستات

خرابی ترموستات سبب می گردد تا شدت گردش آب در رادیات به درستی صورت نگیرد. این موضوع نیز می تواند منجر به جوش آوردن خودروی شما گردد.

کیفیت پایین روغن موتور

استفاده از روغن موتورهای با کیفیت پایین می تواند منجر به سفت شدن سوپاپ ها و وارد آمدن فشار بیشتر به موتور می گردد که می تواند منجر به جوش آوردن خودرو گردد.

 

اقدامات اساسی پس از جوش آوردن خودرو چیست؟

"پس از جوش آوردن خودرو چه اقداماتی بایستی صورت گیرد" پاسخ به این سوال همواره به عنوان یکی از اصلی ترین سوالات رانندگان محترم مطرح بوده است. در ادامه به برسی اقدامات لازم پس از جوش آوردن خودرو خواهیم پرداخت. بنابراین در پاسخ به این سوال که "هنگام جوش آوردن خودرو چه کنیم" بایستی نکاتی که در ادامه ذکر گردیده است مورد توجه قرار گیرد. 

عدم ادامه به رانندگی

پس از جوش آوردن خودرو بایستی از ادامه رانندگی و به حرکت در آوردن خودرو پرهیز نمایید. چرا که در غیر این صورت به پیستون و سرسیلندر آسیب جدی وارد می گردد.

خودرو خود رت خاموش نکنید

خاموش کردن خودرو پس از جوش آردن آن سبب چسبیدن رینگ به دیواره سیلندر می گردد و موجب آسیب رسیدن به موتور خودرو می گردد.

بالا زدن کاپوت

بالا زدن کاپوت پس از جوش آوردن خودرو موجب می گردد تا جریان هوای روی موتور افزایش یابد و دمای موتور سریعا کاهش یابد.

جلوگیری از باز کردن درب رادیات

یکی از خطرناک ترین کارها پس از جوش آوردن خودرو، باز نمودن درب رادیاتور می باشد که می تواند سلامتی رانندگان را با خطر جدی رو به رو نماید. از این رو از باز کردن درب رادیات بلافاصله پس از جوش آوردن خودروی خود جدا پرهیز نمایید.

عدم پاشیدن آب روی موتور

آب ریختن روی موتور خودرو پس از جوش آوردن، یکی از علل ترک خوردن سرسیلندر و موتور خودرو می باشد، این موضوع به علت انقباض ناگهانی بدنه چدنی موتور روی می دهد. می توانید جهت خنک شدن سریعتر موتور مقداری آب بر روی بر روی دیواره رادیاتور بریزید تا به تسریع در خنک شدن موتور کمک نمایید.

نکاتی ایمنی در هنگام جوش آوردن خودرو

از محلول های بیش از 60 درصد و یا کمتر از 35 درصد ضد یخ استفاده نکنید.

تحت هیچ شرایطی الکل یا متانول به مایع خنک کننده اضافه نکنید

درب رادیاتور را به هیچ عنوان باز نکنید

همچنین بهتر است درب کاپوت راباز کنید و با ریختن آب هم دمای محیط روی دیواره رادیاتور، به تسریع در خنک شدن موتور کمک نمایید.

علت جوش آوردن خودرو در ترافیک

جوش آوردن وسایل نقلیه به خصوص ماشین های سواری درترافیک میتواند علل متعددی داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

شرایط آب  و هوایی 

در روزهای گرم تابستان احتمال جوش آوردن خودرو افزایش می یابد. در این شرایط استفاده از ضد جوش برای خودرو قویا توصیه می شود.

خرابی ترموستات: خرابی ترموستات نیز یکی از علل موثر در جوش آوردن خودرو در ترافیک محسوب می شود. از این رو بهتر است از سلامت این قطعه پیش از رانندگی به خصوص در ترافیک شهری اطمینان حاصل نمایید.

کثیف بودن رادیاتور

باعث پایین آمدن راندمان آن و دیرخنک شدن آب و یا محلول خنک کننده می شود.

خرابی واتر پمپ

در صورت عملکرد صحیح واتر پمپ جوش آوردن خودرو در ترافیک دور از انتظار نخواهد بود. پیشنهاد ما استفاده از واتر پمپ با برندهای با کیفیت می باشد.

علت جوش آوردن ماشین در شرایط سربالایی

جوش آوردن وسایل نقلیه به خصوص ماشین های سواری درترافیک میتواند علل متعددی داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

شرایط آب  و هوایی

در روزهای گرم تابستان احتمال جوش آوردن خودرو افزایش می یابد. در این شرایط استفاده از ضد جوش برای خودرو قویا توصیه می شود.

خرابی ترموستات: خرابی ترموستات نیز یکی از علل موثر در جوش آوردن خودرو در ترافیک محسوب می شود. از این رو بهتر است از سلامت این قطعه پیش از رانندگی به خصوص در ترافیک شهری اطمینان حاصل نمایید.

کثیف بودن رادیاتور

کثیف بودن رادیاتور باعث پایین آمدن راندمان آن و دیرخنک شدن آب و یا محلول خنک کننده می شود.

خرابی واتر پمپ

در صورت عملکرد صحیح واتر پمپ جوش آوردن خودرو در ترافیک دور از انتظار نخواهد بود. پیشنهاد ما استفاده از واتر پمپ با برندهای با کیفیت می باشد.

 

دیدگاه‌ها


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.